Dit artikel is verschenen in Lilith nr 18,
dec/jan 1998
Links Hoog Rechts

HEXENNACHT EINDHOVEN 23 MEI 1998

Voor de derde keer werd er in Eindhoven een hexennacht gehouden (de laatste twee keer georganiseerd door vrouwenaxiegroep Femtex) EN MET SUXES! ! De opkomst, zeker zo'n 40 vrouwen was voor Eindhovense begrippen hoog (Eindhoven is immers de saaiste stad van Nederland)!
De avond begon met een optreden van de Kruidenmeiden (een parodie op de Spice Girls) en een workshop zelfverdediging van buro Priscilla. Er was veel info en een verkiezing meest sexistiese reclame.

Om 22.15 uur gingen we de straat op met fakkels, een spandoek en herriemaaxters (ratel, tamboerijn etc.). Een agente en een agent begeleidden ons in een surveillancewagen. Helaas geen twee agentes, want volgens de Eindhovense wouten roept dat agressie op (nou ja!!!). Een hoop mannen langs de kant voelden zich op hun pik getrapt en riepen lullige dingen (in plat Brabants, dus nauwelijks verstaanbaar).
Joelend, zingend, krijsend en herriemakend trokken we door de binnenstad. Terug in Burgers traden de Kruidenmeiden nogmaals op en wegens suxes nog een keer! De vrouwenband Bende Ellende trad ook op met vrolijke engelstalige rock. De stemmen van de meest sexistiese reklame-verkiezing werden geteld en als "winnaar" kwam de poster "rotte vis, een cursus effektief beledigen, een keuze uit de propria cures" uit de bus. Op de poster staan 3 rotte vissen afgebeeld die een vagina moeten voorstellen (Eindhoven hangt er vol mee, bah!). De brief naar de reclame code commissie is inmiddels al geschreven. Onder de stemsters werd een klad- en plakpakket verloot (emmer, plak, spons, posters, spuitbus en spuitmal). De winnaar is Camila uit Alkmaar.

Daarna werd er nog fiink gefeest en geswongen/geswingd op vrouwenmuziek. Het was een toffe avond!!! Hopelijk wordt het volgend jaar nog toffer!

Groetjes Nina van Overbeek

Heks in de wolkenLinks Hoog Rechts
Dit artikel is verschenen in Lilith nr 18,
dec/jan 1998