Dit artikel is verschenen in Lilith nr 16,
Lente 1998
Links Hoog Rechts

NINA MOEST VOORKOMEN...

Deze week (dins 3 maart '98 om precies te zijn) moest Nina verschijnen voor de rechtbank in Eindhoven vanwege een plakaxie ze had geen vergunning.

Ze stond te trillen op haar benen, vertelde ze mij. Het was een openbare zitting maar gelukkig zaten er in de zaal-van-vreemden tevens twee vriendinnen en haar lief! Toen de rechter haar vroeg waarom ze het had gedaan zei ze: Vrouwen Haat Kan Niet!

Ze had namelijk 3 posters geplakt met:

PAS OP! ZE BIJTEN TERUG
GIRLS BITE BACK
Vrouwen haten sexistische reclame!!!

Standbeeld

Ze had de posters boven op een billboard van een PLAYBOY scheurkalender reclame geplakt, 1 december 1996. Voor zo'n axie 'hoort' een vonnis van fl.140, of twee dagen hechtenis. En ja, toen mevrouw de Officier van Justitie haar uitspraak moest doen, aarzelde zij even voordat ze zei: "Uhmm, eigenlijk ben ik het met je eens. Ik kan geen vonnis verzinnen. Ik geef het door aan mijn collega de Rechter." "Nou," zei meneer de rechter, "eigenlijk ben ik het ook met jou eens. Uhmm. Je word dus veroordeeld maar krijgt geen straf." Einde zitting. Nina huppelde vrolijk en snel de zaal uit. Om het met een glas ethanol en vrienden te gaan vieren.

Een les uit dit verhaal is: volgende keer als je gaat kladden vraag een vergunning aan. In deze tijden loop je 'n kans dat 'ze' het met je eens zijn. Als je dat niet voor elkaar heb gekregen en je staat voor een OvJ of een R die het met je eens is eis dan meteen dat je ook geen veroordeling krijg!!!

En bedankt Nina, je geeft ons energie om weer eens te gaan plakken...

Links Hoog Rechts
Dit artikel is verschenen in Lilith nr 16,
Lente 1998